Tafeltennissen in Tilburg, Zuid-West of Landelijk

TTV Irene is opgericht op 14 augustus 1943. Irene was toen gevestigd in het oude restaurant bij het sportpark aan de Goirleseweg. Dat dit Irene’s thuis was, was niet zo verwonderlijk omdat onze club in feite ontstaan is vanuit de naastgelegen voetbalvereniging Willem II. Bekende Tilburgse voetbalnamen uit die tijd waren Jer Mertens, Sjel Debruickere en Jo Mommers. Ook op tafeltennisgebied stonden zij hun mannetje. Jef speelde met Toon Maas en Rob Bouman in het eerste team van TTV Irene. Sjel kwam uit in het 2e team en Jo was een nuttige speler in het derde. De sfeer in het oude sportrestaurant was buitengewoon gezellig, en al snel werd de ruimte te klein.

tafeltennis

TTV Irene heeft hierna op diverse locaties in Tilburg gespeeld. Zo werd er gespeeld in een gymnastiekzaaltje in de Lange Nieuwstraat, in de Boomsraat, in de oude instrumentenfabriek van Kessels, in de Antoniusstraat en in de Belaert van Bloklandstraat. Hierna betrok Irene de accommodatie aan de Insulindestraat 3a, waar de vereniging nu nog speelt. De zaal kwam in eigen beheer en de zaal bood nu ook gelegenheid tot het beoefenen van badminton en andere sporten.

Op sportief gebied kende TTV Irene eind jaren 60 een succesvolle periode. In 1968 en 1969 werd het damesteam kampioen van Nederland. Ook in de jaren 90 was er veel succes. In 1991 werd het damesteam van Besbo/Irene kampioen van Nederland. In 1997 werd het eerste herenteam van Perfection/Irene in de lentecompetitie Nederlands kampioen. Het eerste herenteam bestond toen uit Jos Verhulst, Frank Boute en Reinier Paetzel. Destijds had de club 400 leden en werden er ook regelmatig grote toernooien en internationale wedstrijden in de Irene-sporthal gespeeld; wedstrijden waarin Nederlandse tafeltennisgrootheden als Bettine Vriesekoop en Danny Heister achter de tafel verschenen.

Op dit moment (2008) bestaat de vereniging uit ruim 120 tafeltennissers en nog eens een groot aantal badmintonleden en leden voor sportoverdag.