Verslag jeugdweekend 2019

Dit jaar stond voor de derde keer het Jeugdweekend op de kalender voor de jeugd van T.T.V. Irene. We kijken ook dit jaar weer terug op een zeer geslaagd Jeugdweekend!

Met 12 kinderen en een enthousiaste groep leiding gingen we vrijdagavond van start in ons eigen indoorsportcentrum waar we ook zouden overnachten. Na het vertrek van de ouders en het klaarmaken van de slaapplekken hebben we eerst een lekkere zelf versierde plak cake op. Hierna zijn we in groepjes gezellig spelletjes gaan doen zoals Rara wat ben ik, Ganzenbord en Risk en hebben we nog marshmallows geroosterd boven een haardblok.

Op het eind van de avond hebben we met zijn allen het kaarsvuurspel gedaan (bij gebrek aan een echt kampvuur). De kinderen moesten om de beurt uit een zak een voorwerp grabbelen en dan hun fantasie de vrije loop laten, enige voorwaarde was dat het verhaal moest aansluiten bij dat van de vorige verteller. Ester heeft dit verhaal driftig genotuleerd, en samenvattend was dit de rode draad van het verhaal: “Er was eens een jongen en die vond een spin in zijn soep. Hij heeft op allerlei manieren geprobeerd de spin te doden door bijv. gebruik te maken van lenzenvloeistof, een envelop, een verlengkabel, een kerstbal, een kaart, een bom en zelfs een vlammenwerper, maar telkens kwam de spin (of was het nou een rat…) terug. Tijdens dit meeslepende avontuur deed de jongen meerdere landen aan zoals Congo, Polen, Finland en Duitsland. Uiteindelijk bleek alles gelukkig maar een droom en is de jongen zijn soep gaan eten. Na een korte stemronde werd Lucas aangewezen als meesterverteller.

Een vol dag- en avondprogramma met diverse activiteiten heeft ervoor gezorgd dat we ons de gehele zaterdag niet hoefde te vervelen. In de ochtend is er nog 1 jeugdlid gearriveerd waarna we een gezamenlijke brunch hebben gehouden. Met hulp van enkele ouders zijn we toen vertrokken naar zwembad Stappegoor om lekker te gaan zwemmen onder het toeziend oog van onze eigen badmeester Tamara. Zij had voor voldoende spelmateriaal gezorgd en geregeld dat we in het buitenbad van de grote glijbaan mochten. Na terugkomst hebben we met zijn allen lekker genoten van friet met frikandellen en kroketten met een ijsje toe. In het begin van de avond zijn we, met dank aan Van der Peet Controlling Finance voor de sponsoring van deze activiteit, gaan bowlen bij bowlingcentrum Dolfijn. Na 2 uur bowlen op een drietal banen met de nodige spanning en competitie zijn we weer naar onze hal teruggegaan. Na aankomst in de hal hebben we tenslotte nog wat marshmallows geroosterd op een haardblok en spelletjes gedaan.

Zondag zijn we na het ontbijt en het opruimen van de slaapplekken, onder het toeziend oog van onze voorzitter Jan, begonnen aan het tafeltennistoernooi. In de ochtend hebben we in een A en B categorie het enkelspel afgewerkt met aansluitend de prijsuitreiking. In iedere categorie ontvingen de eerste drie spelers een beker, en iedere deelnemer kreeg een medaille als aandenken aan dit jeugdweekend. Na de lunch was het tijd voor het dubbelspel waar een mix werd gemaakt tussen de spelers uit de A en B categorie. Tegen het eind van de middag werden de laatste wedstrijden gespeeld en zijn we allemaal moe maar voldaan naar huis gegaan.

Groepsfoto Jeugdweekend 2019

Klik voor een grotere afbeelding

Elke dag waren er voldoende gezonde (en natuurlijk ook minder gezonde) versnaperingen, drinken en heerlijke maaltijden. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Lotto en onze sponsoren: Ekoplaza Tilburg, Cafetaria Chopin en Bij Robèrt. We kijken nu al weer uit naar het Jeugdweekend 2020!

Met sportieve groet,

De jeugdcommissie (Jaqua, Ester, Tamara, Rick en Ilse)