Irene 4 stelt zich voor

Aangezien de competitie bijna begint leek het ons een goed idee om eens kennis te maken met elkaar. Ik stelde een trainingsavond voor maar dat werd snel verworpen, dus werd het om 18.30u eten bij Polly Magoo en daarna de pubquiz aldaar.

Joep “altijd op tijd” Jonkers was er al om 18.10u, Thijs “Leftie” Pellis stond buiten te roken toen Michiel “GTST kenner” Westerveld en ik (Bram “Leftie met nop” van den Berg) kwamen aanlopen, snel een peukje en een drankje, waarna Suzanne “balgevoel” van der Velden ook binnen kwam en het team compleet was.

Het eerste uur bleek al gelijk dat we drinken belangrijker vinden dan eten, niet echt iets waar ik moeite mee heb. Iedereen had zich ook goed voorbereid op de hints voor de quiz, Suzanne had alle wikipagina’s van Bluf uitgeprint en doorgenomen, Thijs had alles over Clermont Kentucky opgezocht, Joep had voor de 11e keer in zijn leven alle afleveringen van Goudkust bekeken, Michiel had zich ingelezen op het gebied van panda’s en Bram had de hints in de team app gezet.

Na het eten hadden we ons ingeschreven voor de quiz en we kregen gelijk een aantal vragen die we probeerden te beantwoorden. Joep wist niet dat het verboden was je mobieltje te gebruiken dus die zocht het nodige op (3 gezocht, 2 fout ;-)). Totdat de buren naast ons zeiden, ja als je alles opzoekt kunt je beter thuisblijven. Dus toen hebben we het maar op eigen kracht geprobeerd.

Er waren 31 teams aanwezig (maandagavond hoor!). De hints waren nuttig gebleken, want de volgende vragen beantwoordden we probleemloos: Noem 3e nummers van Blof die beginnen met een a die in de top 40 hebben gestaan? Hoe vaak komt het woord avond voor in het lied avond? Welke drankje komt uit Clermont Kentucky? Welke dierentuin in Nederland verwacht babypanda’s in 2017?

Ik weet niet of er een vraag over Goudkust langs is gekomen, maar die heb ik dan gemist. Tussendoor gaf Michiel aan veel van voetbal te weten, toen de volgende vraag langskwam verwachten we dan ook veel.. Noem 3 (van de 4) voetbalstadions van teams uit de Eredivisie met een capaciteit tussen de 14.000 en 20.000. Na veel wikken en wegen gokten we er 3, we waren vergeten dat Ado in de eredivisie speelde en Willem II, wie komt daar nu op, anyway 2 van de 3 goed.

Later bleek Michiel eigenlijk ook hele andere interesses te hebben, de vraag Welke 2 Ferry’s zijn teruggekeerd bij GTST? was nog niet uitgesproken of de antwoorden stond er al 😉

De muziekronde was wel leuk, maar de conclusie dat we daar niet heel goed in zijn werd ook snel getrokken. Met een uiteindelijk ongedeeld 18e plaats was niet iedereen heel gelukkig, maar het was een uiterst prettig eerste samenzijn. Dat er nog maar veel mogen volgen.   Zie jullie allen 27 januari.

♫♫♫♫♫ Irene vier irene vier irene vieeeeeeeeeeeer, wij drinken aan de bar bier ♫♫♫♫♫
2eten 3vragen 4teamfoto 5rekening

 

Bram van den Berg