Irene 1 - Wat een bekerteam

Joep Jonkers, Bram van den Berg en Michiel Westerveld hadden al over een bekeravontuur gesproken en qua afstand leek Irene de meest logische locatie. We schrijven 20 april toen Joep aangaf dat Jurgen Wens wel reserve wilde staan. Waarop Michiel gelijk aangaf “Ja hij zoekt zijn eigen vrienden maar als hij mee wil doen. Toen ik hem 3 weken geleden vroeg wilde hij niet.”
Joep streek dit soepel glad door aan te geven dat Jurgen een leuke vent en een geweldige peer is. Joep stond zijn reserve plek af aan Jurgen en benoemde zichzelf tot actieve reserve.

De eerste rimpel was gladgestreken en daarna begon het moois, elke week discussies over wie speelt er, kun jij, wil jij, mag jij, niet bij Irene 1! Iedereen stond te springen, weddenschappen werden afgesloten en teleurstellingen geboren.

De eerste week was gelijk een zware, we waren vrij! Volgend jaar misschien maar gebruiken voor een team barbecue of zoiets. De tweede week begon goed, thuis tegen Waalwijk 1 tegen Erwin Goewie en Robert Lia. Michiel en Bram vlogen uit de startblokken, met een stevige 5-0 overwinning en ook op punten bleven we de heren ruim de baas. Zelfs in het drankklassement hebben we ruim gewonnen. De derde week ook thuis, maar nu tegen Waalwijk 4, Berrie Timmermans en Corné van Dun. Jurgen en Bram knalden er  stevig op los en lieten weinig heel van de heren. Leuke potten, waarbij Jurgen een stevige voorgift had, maar we toch 5-0 en op punten wonnen. Het bierklassement was een stuk spannender aangezien de beide heren ook wel een drankje wilden, zeg een gelijkspelletje.

We droomden al van allemaal finales, de filmpjes zal ik jullie besparen, maar wat een parels.De vierde week tegen Tios 4, begon als een waar feest, heerlijk gegeten bij de burgerij. Waarna Bram en Michiel gesloopt aan kwamen na een fietstocht van erg lang, de 45 minuten die we te laat waren was echter niet erg, want de tegenstanders waren nog aan het warm spelen en we hadden ze ingeseind. Rick Schulten speelde deze avond als een jonge god, Michiel en Bram werden gewoon geslacht!  Wel sympathiek dat Kevin Pijnenburg werd opgesteld, die bleek tijdens en achteraf niet echt in zijn nopjes. Een kleine 3-2 nederlaag en krappe puntenoverwinning. Qua drankklassement scoorden we wederom gelijk, maar dat had vooral te maken met het feit dat we met zijn 2 toch in het nadeel waren tegen de 5 van Tios. Zo werd het toch nog spannend, Bram stuurde (fanatiek als hij is), Joep en Jurgen een berichtje met de verwachtingen voor die avond. 3-2 en alles wordt tellen, 4-1 en we zijn door. Daarnaast op punten gewoon heel hard winnen en kijken wat er gebeurd. Toch een ander team dat Joep en Jurgen, om 21:33 waren ze al klaar met Ramon Clijsen en Kim van Gorp-Clijsen, Michiel en ik zijn dan meestal net binnen. 4-1 gewonnen en ook op punten. De verlossing van de wedstrijdleider kwam kort daarna, we hadden ons geplaatst voor 2 halve finales, wat een weelde! Op punten hadden we er 9 meer dan Waalwijk 4 en op wedstrijden werden we ook eerste.

De halve finale op wedstrijden vond plaats bij Tios, Joep en Jurgen gingen het doen. Als laat aangemelde reserve en omdat we zo’n  topteam zijn, of omdat hij een luie man is en het zo ver fietsen vindt ….anyway, Jurgen reed! Michiel, Bram en Joep genoten met volle teugen, Rob van Mierlo en Remco van Opstal iets minder, na 4 singles was het bekeken en was de eerste finale een feit.
De halve finale op punten vond plaats in het pittoreske Waalwijk, tegen de heren Leon van Esch en Jeroen Klemans. Na vele discussies besloten we bij Michiel thuis te eten, hij heeft er van genoten. Oja de discussie over hoe we gingen was ook daar, het werd de bus…de laatste gaat om half 12 terug wat kan er gebeuren riep Bram nog….Michiel en ik waren deze avond superscherp en speelden erg sterk, wat resulteerde in een lekkere 34 games op deze topavond. Na de singles stond het 2-2, we liepen  de zaal in en Michiel zei het is 23u Bram, hoe laat gaat die laatste bus? We verloren een leuke dubbel met 4-3 en 11-9, waarna we Leon zover kregen dat we mee naar huis mochten rijden.
Gelukkig hadden Leon en Jeroen allebei een A licentie, dus we kregen een slordige 80 punten voor deze avond, uiteindelijk wonnen we met 90 punten verschil in ons voordeel, ook finale 2 in de pocket.

De week erna ging het gebeuren, dinsdag bij Irene, woensdag bij Tilbria. Jurgen appte dinsdag, 1.42 min fietsen van mijn huis naar Tilbria, dat moet lukken! Waarop Michiel en Bram reageerden met dat halen wij te voet. De spirit zat er goed in. De finale op punten vond plaats tegen het Tios team waar we al tegen hadden gespeeld. Kevin Pijnenburg mocht niet meedoen, dus we speelden tegen Bas van de Broek en Eline Gelderman. Het was leuk, het was spannend, het was enigszins close, maar aan het eind van de avond kwamen Michiel en Bram toch gewoon een puntje of 4,1 tekort. Gelukkig mochten we de dag erna nog om de punten spelen tegen het Tios team waar we ook al tegen hadden gespeeld, Leon en Jeroen.Joep was jarig en wilde niet spelen, Michiel wilde wel, maar Bram wilde meer. Dus Bram en Jurgen mochten het doen. Jurgen deed wat er van hem verwacht mocht worden, hij won 2 singles! De dubbel was briljant, dank publiek voor de vele aanmoedigingen, wat een rally’s, wat een gevecht. Iemand Jurgen ooit zien coachen? Die avond is het gebeurd! Leon en Jeroen speelden geweldig, ze wisten wat ze deden en Jurgen zette druk op Bram, jij moet het doen man, ik ben kapot…anyway een kansloze 4-0 nederlaag viel ons te beurt. Zo zonde. Bram had in zijn single goed geknokt, tegen Leon nog een game maar toen was het op, gelukkig won hij wel van Jeroen zodat een 3-2 overwinning voor Irene 1 daar was en later op de avond de bonnen.

Heren, dank voor 2 topavonden, wij vonden jullie het leukste team en niet omdat we toevallig twee keer wonnen. Het gas ging nog 1x vol open, dat Joep jarig was en Michiel vanaf 00.00u, er velen mensen ons kwamen steunen, Peter van Hassel, Wesley Diependaal, Wietse Kant, Mark van de Pol om er enkele te noemen. Wat een avontuur wat een feest, ik zeg volgend jaar weer, misschien iets dichter bij, is Tilbria een optie? Als is het maar voor de uitwedstrijden?

Ook complimenten aan de organisatie, volgens mij verliep het vlekkeloos.

Bram van den Berg

1 2 3 4 5